Ohjeita aineiston toimittamiseen

Alla on tärkeitä ohjeita aineiston toimittamisesta.

Lisätietoa saat helposti ottamalla meihin yhteyttä suunnittelu@mainosteipit.fi.

Netistä otettua kuvaa ei voi käyttää tulostukseen!

Lähes poikkeuksetta netistä otetut kuvat ovat tulostustarkoitukseen liian pieniä (poislukien kuvapankista hankitut kuvat, mitkä ovat painokelpoisia). Sillä vaikka tietokoneella kuva voi olla koko ruudun kokoinen, on sama kuva tulostettuna yleensä vain noin tulitikkurasian kokoinen. Näytöllä kuvan tarkkuus on 72 pistettä tuumaa kohden ja tulostaessa yleensä 300 pistettä tuumaa kohden.

Hyväksyttävät tiedostomuodot

  • Photoshop (PSD)
  • PDF
  • EPS
  • AI
  • Yleisimmät kuvaformaatit (JPG, TIFF, PNG)
    (kuvien resoluution tulee olla vähintään 150 dpi)

Mikäli sinulla on muita tiedostomuotoja, varmista etukäteen niiden sopivuus.

Väriprofiilit

CMYK: Coated FOGRA39 (ISO 12647-2:2004)
RGB: Adobe RGB (1998)

Jos sinulla ei ole tiedossa väriprofiilia millä kuva on valmistettu, niin pyydä se kuvan toimittaneelta/tehneeltä yritykseltä.

Logot ja grafiikat mielellään vektoreina

Logosta tai grafiikoista olisi hyvä toimittaa .eps .ai tai .pdf. -päätteinen tiedosto, koska ne voidaan toteuttaa joko pieninä tarroina tai rakennuksen julkisivun kokoisina, laadun kuitenkaan kärsimättä. Vektorikuvaa voidaan siis pienentää ja suurentaa rajattomasti.

Jos sinulla ei ole tällaista tiedostoa, niin pyydä se logosi tehneeltä yritykseltä. Tarvittaessa mekin voimme pyytää, mutta mikäli aineistoa ei saada joudumme piirtämään logosi uudelleen. Tästä aiheutuu lisäkustannuksia, eikä uudelleen piirtämällä välttämättä päästä identtiseen lopputulokseen alkuperäisen kanssa.

Esimerkiksi valokuvia ei kuitenkaan voi esittää vektorina, vaan niiden tulostamiseen käyvät yleisesti käytetyt kuvaformaatit, kuten, jpg, tiff tai png (kuvan resoluution täytyy kuitenkin olla riittävä).

Muista ottaa vektoroinnissa huomioon

Leikkurin ohjelma ei ymmärrä viivojen paksuuksia, tai tekstien lihavointeja. Se leikkaa vain tunnistamiaan viivoja pitkin. Paksu viiva tulee siis muuttaa kuvioksi. Esimerkiksi Illustrator ohjelmassa viiva muutetaan kuvioksi ’Expand’ -komennolla. Alla olevissa kuvioissa näkyy leikkauslinja ennen ja jälkeen expand komentoa.

Tekstit viivoina

Ennen kuin toimitat aineiston, vektoroi kirjasimet, tai liitä käytetyt fontit tiedoston mukaan.
(Vektorointitoiminto löytyy graafisista ohjelmista esimerkiksi nimillä convert to paths, convert to curves tai create outlines)